• Zo života školy

          • Venujte pre vzdelávanie zdravotníkov 2% z Vašich daní

          • Vážení rodičia,

            v zmysle zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov, môže daňovník poukázať 2% zo svojej dane organizácii, ktorá je na tento účel zaregistrovaná. Občianske združenie SRRZ - RZ pri Strednej zdravotníckej škole je v roku 2024 prijímateľom 2% z daní za kalendárny rok 2023.

            Podporte našu školu darovaním 2% Vašich daní a pomôžte skvalitniť výchovno - vzdelávací proces budúcich zdravotníkov. Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. V minulom školskom roku sa nám podarilo vyzbierať 4923,10,- €, za čo Vám rodičom

            Ď A K U J E M E

            Pre darovanie 2% z Vašich daní v tomto školskom roku je potrebné vyplniť tlačivá "Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby" a "Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti" a poslať ich na daňový úrad podľa Vášho bydliska alebo vyplnené tlačivá priniesť do školy.

            Za prejavenú podporu vopred ďakujeme.

          • Stretnutie manažmentu SZŠ Nitra a FN Nitra

          • V príjemnej pracovnej atmosfére sa 22.04.2024 uskutočnilo stretnutie manažmentu SZŠ Nitra a FN Nitra. Hlavným bodom stretnutia bolo prerokovanie spolupráce medzi oboma inštitúciami, oboznámenie manažmentu FN Nitra so štátnym vzdelávacím programom pre odbory praktická sestra a sanitár. Rokovali sme aj o nových kompetenciách praktických sestier vyplývajúcich z vyhlášky 214/2023 Z.Z. a ich implementácie do praxe.

            Manažment FN bol oboznámený s plánom aktivít SZŠ Nitra v nasledujúcom období - súvislá odborná prax, prázdninová prax, praktická časť MS, záverečné skúšky.

            Stretnutie sa nieslo v konštruktívnom duchu, vypočuli sme si pripomienky zo strany vrchných sestier vyplývajúcich z praxe, poďakovali sme za spoluprácu a vyjadrili nádej na jej úspešné pokračovanie.

            Autor: PhDr. Janka Balkóová

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie. Každý rok sa naši študenti zúčastňujú súťaže, vyberajú si zaujímavé texty, dôkladne sa pripravujú na prednes pred ostatnými súťažiacimi. Aj tento rok sa naše žiačky, Radka Berecová a Laura Kraľovičová z III. FL, zúčastnili regionálneho kola v Nitre, vďaka čomu nadobudli sebadôveru a odvahu postaviť sa pred dav neznámych ľudí, divákov.

            Sme pyšní, že naše žiačky reprezentujú našu školu a hrdí na ich zdokonaľovanie sa v umeleckom prednese. Držíme Vám palce pri ďalších úspechoch.

            Koordinátor: Mgr. Radana Paprancová Bakaľárová

          • Juvenes Translatores

          • 26.03.2024 som sa zúčastnila s pani učiteľkou PaedDr. Ballayovou odovzdávania cien víťazom a úspešným žiakom v prekladateľskej súťaži Juvenes Translatores, ktorú každoročne organizuje Zastúpenie Európskej komisie v Bratislave a v rámci miestneho kola sa súťaže zúčastnilo osem žiakov z našej školy. Môj preklad bol v školskom kole vyhodnotený ako najlepší a poslaný na odborné posúdenie prekladateľom Európskej komisie v Bratislave. Organizátori nás na začiatku oboznámili s históriou a priebehom súťaže. Potom nasledovalo oficiálne ocenenie absolútnej víťazky celej súťaže, ktorá si prevzala hlavnú cenu v Bruseli a úspešných žiakov miestneho kola. Nasledovalo posedenie s organizátormi a priestor na otázky. Počas celej slávnostnej akcie nám spoločnosť robili tlmočníčky, ktoré tlmočili celé podujatie do anglického jazyka, keďže bolo vysielané naživo do Bruselu. Tlmočenie si po programe mohli vyskúšať aj žiaci.

            Autor: Laura Kraľovičová, III. FL

            Koordinátor: PaedDr. Jana Ballayová

          • Žiačka SZŠ v Nitre zachránila malú školáčku

          • 18.03.2024 žiačka I. DVS triedy pomohla malej školáčke pri astmatickom záchvate. Po skončení vyučovania školáčka čakala na svojich rodičov, kedy sa jej po fyzickej námahe zhoršil zdravotný stav, mala sťažené dýchanie, ktoré vyústilo do astmatického záchvatu. Školáčka nemala pri sebe svoj inhalátor.

            Žiačka I. DVS triedy Andrea Syneková bez rozmýšľania vysvetlila a podala svoj inhalátor, ktorý malej žiačke pomohol pri dýchaní. Láskavým a hlavne odborným prístupom bola poskytnutá školáčke prvá pomoc.

            Sme radi, že aj naša škola vychováva šikovných zdravotníkov, ktorí vedia pohotovo a správne poskytnúť prvú pomoc.

            Autor: Mgr. Stanislava Chovancová

    • Kontakty

    • Meno školy:

      Stredná zdravotnícka škola, Farská 23, Nitra

      Email školy:

      sekretariat@szsnitra.sk

      Telefón (sekretariát):

      0903 520 891

      Adresa školy:

      Farská 23

      950 50 Nitra

      Slovakia

      IČO:

      00607321

      DIČ:

      2021269591

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje