• Zo života školy

          • Beseda o prvých lekárskych misiách v Keni

          • Naši druháci mali 22.01.2024 možnosť vypočuť si, ako vyzerali prvé lekárske misie v hlavnom meste Kene Nairobi, ktoré tam založil prof. Krčméry. Na besedu sme si pozvali prof. Vladimíra Milovského, pediatra - kardiológa, ktorý sa ako jeden z prvých lekárov zúčastnil misie.

            Porozprával nám, ako vyzeral pracovný deň lekára, v akých podmienkach museli pracovať a ako ťažko sa žije bežným ľuďom v slumoch Nairobi. Dozvedeli sme sa, s čím všetkým sa tamojší zdravotníci musia potýkať, ale aj veľa o kultúre, prírode a krajine.

            Ďakujeme za autentický pohľad a skúsenosti, o ktoré sa s nami pán profesor podelil.

            Koordinátor: Mgr. Jana Chrtianska

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry 2024 - vyhodnotenie školského a krajského kola

          • Školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry (14.12.2023) sa tento školský rok zúčastnilo 10 žiačok. V kategórii A sa na 1. mieste umiestnila Kornélia Zelinová z III. FL a na 2. mieste Radka Berecová z III. FL. V kategórii B 1. miesto obsadila Nikola Žáčiková z II. FL, 2. miesto Leontína Semerádová z II. B PS a na 3. mieste skončila Veronika Ujhelyiová z II. FL.

            V krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo 01.02.2024 na Gymnáziu Golianova v Nitre, nás reprezentovali víťazky z oboch kategórií. Nikola Žáčiková sa v kategórii B stala úspešnou riešiteľkou a z celkového počtu 28 súťažiacich obsadila konečné 9. miesto. Kornélia Zelinová v kategórii A zostala v silnej konkurencii len tesne pred postupom do tretieho (záverečného) kola, v ktorom žiačky a žiaci tvorili rečnícky prejav.

            Koordinátor: Mgr. Natália Mitková, PhD.

          • Primátorská kvapka krvi

          • 17.01.2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka SZŠ a členovia miestneho spolku SČK zúčastnili  akcie "Primátorská kvapka krvi". Boli odhodlaní darovať to najvzácnejšie, čo v sebe majú - drahocennú krv, ktorá môže zachrániť veľa ľudských životov. Účasť bola vysoká a dúfajú, že ich vzácna tekutina kolujúca v žilách pomôže chorým.

            Darujúcim zo srdca ďakujeme.

            Autor: Sofia Štefanovičová, IV. B PS

            Koordinátor: Mgr.  Katarína Kasanová, Mgr.Michaela Čáporová

          • Virtuálna anatomická učebňa: Nový rozmer vzdelávania na Strednej zdravotníckej škole v Nitre

          • S radosťou a nadšením bola dňa 15.01.2024 na našej škole - Stredná zdravotnícka škola v Nitre slávnostne odovzdaná virtuálna anatomická učebňa. 3D okuliare so špeciálnym anatomickým programom prinesie revolúciu v edukačných metódach pre našich žiakov.

            Na podujatí sme mali česť privítať pána predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Ing. Branislav Becíka, PhD., z odboru školstva, mládeže a športu vedúceho odboru RNDr. Štefana Ballu, PhD., prof. PhDr. Ľubicu Libovú, PhD., MPH., vedúcu odboru zdravotníctva PharmDr. Andreu Žákovú a ďalších vzácnych hostí.

            Prezentácia 3D okuliarov našimi žiakmi bola jadrom podujatia. Nadšenie a zanietenosť žiakov ukázali, že táto technológia prichádza v pravý čas. Aplikácia Human Anatomy VR umožňuje pozrieť si telo človeka do najmenších detailov. Orgány a orgánové sústavy zväčšovať, otáčať, rozkladať, skúmať, popisovať... Okrem iného dostať sa do vnútra tlčúceho srdca a tak vidieť prácu chlopní a tok krvi.

            Veríme, že virtuálna anatomická učebňa je novým rozmerom vzdelávania, ktorá otvorí žiakom dvere k novým príležitostiam, zlepší vzdelávacie procesy a pripraví našich žiakov na výzvy zdravotníckej praxe.

            Ďakujeme Nitrianskemu samosprávnemu kraju.   

    • Kontakty

    • Meno školy:

      Stredná zdravotnícka škola, Farská 23, Nitra

      Email školy:

      sekretariat@szsnitra.sk

      Telefón (sekretariát):

      0903 520 891

      Adresa školy:

      Farská 23

      950 50 Nitra

      Slovakia

      IČO:

      00607321

      DIČ:

      2021269591

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje