• Zo života školy

          • Červené stužky

          • Každý rok, 1. decembra, sa svet združuje v boji proti jednému z najvýznamnejších globálnych zdravotných hrozieb - HIV. Symbolom tohto dňa je červená stužka, ktorá sa nosí ako prejav podpory a solidarity s tými, ktorí sú postihnutí touto chorobou.

            Na strednej zdravotníckej škole sa tento deň nesie v duchu vzdelávania a podpory pre tých, ktorí sú postihnutí touto chorobou, ako aj pre tých, ktorí sa venujú prevencii a liečbe.

            Koordinátor: Mgr. Radana Paprancová Bakaľárová, Mgr. Miroslava Zapletalová

          • Educate Slovakia - týždeň so zahraničnými stážistami

          • Dlhoročná spolupráca s medzinárodnou študentskou organizáciou AIESEC pokračovala na našej škole aj tento školský rok. V rámci vzdelávacieho projektu Educate Slovakia, ktorý je zameraný na zlepšenie interkultúrneho porozumenia a globálneho zmýšľania slovenskej mládeže, naša škola hosťovala v týždni od 29.01.2024 do 02.02.2024 dve zahraničné študentky, Erin z Indonézie a Josephine z Taiwanu.

            Študentky počas 30 hodín predstavili naším žiakom svoju krajinu, zvyky, kultúru a komunikovali s nimi na témy primerané ich vekovej skupine v anglickom jazyku zamerané na odbúravanie negatívnych zvykov a správania, ako aj zlepšovanie povedomia o témach dotýkajúcich sa mladých ľudí. Túto formu zážitkového vyučovania považujeme za prínos nielen z pohľadu motivácie žiakov k učeniu sa cudzích jazykov, ale aj poukázaním na rozmanitosť kultúr a potrebu akceptácie, tolerancie a komunikácie. Žiaci pozitívne privítali túto zmenu vo vyučovaní, o čom svedčia aj ich dojmy.

            "Hodiny so zahraničnými študentkami boli príjemným spestrením hodín anglického jazyka. Som veľmi rada, že nám škola umožňuje aj takéto zážitky. Boli to veľmi milé dievčatá, s ktorými som sa nebála komunikovať v anglickom jazyku. Dozvedeli sme veľa vecí nielen o ich kultúre, ale aj o spôsobe života mladých ľudí v ich krajinách."

            "Už len pocit z toho, že som získala informácie o exotických krajinách, ktoré som nenavštívila a stretla ľudí, ktorí v nich žijú, bol neopísateľný. Dozvedela som sa mnoho vecí a naučila niečo nové. Najúžasnejšie bolo, keď študentky prijali pozvanie na fašiangový školský ples a boli na chvíľu súčasťou nás a mali sme možnosť stráviť s nimi čas v priateľskej a uvoľnenej atmosfére."

            Autor: Karin Kurkinová, I. B PS

            Koordinátor: PaedDr. Jana Ballayová

          • Zbierka hračiek a detských kníh

          • V dňoch 19.02.2024 - 26.02.2024 sa na našej škole uskutočnila zbierka detských hračiek, spoločenských hier a kníh a rôznych drobností pre deti, ktoré potrebujú pomoc a touto zbierkou sme im chceli taktiež spraviť úsmev na tvári a podeliť sa s nimi o kúsok z nášho detstva. Zapojila sa do toho celá škola a vyzbieralo sa veľké množstvo hračiek. Dňa 28.02.2024 žiaci I. A PS počas etickej výchovy s týmito hračkami išli na tržnicu, kde sa táto zbierka odniesla organizácii PODAJ MI RUKU.

            Týmto, v mene celej I. A PS, by sme sa chceli poďakovať tým, čo sa zúčastnili tejto zbierky a chceli pomôcť deťom v núdzi. ĎAKUJEME.

            Autor: Beáta Billová, I. A PS

            Koordinátor: Mgr. Jana Chrtianska

          • Súťažný workshop Kreaton

          • Podujatie ktoré sa konalo 19.02.2024, bolo určené pre ukrajinských a slovenských študentov s cieľom podporiť vzájomné vzťahy, zlepšiť sa v tvorivých zručnostiach, vo finančnej gramotnosti a tiež upevniť soft skills zručnosti. Po registrácií sme sa rozdelili ako dvojice do skupín. Z našej školy sa zúčastnili tri dvojice: Yeva Kuzmenko a Natália Matošová z I. B PS, Polina Jurijivna Savchuk a Liana Kántorová z II. A PS a Andrii Turdai s Luciou Gaálovou z III. A PS.

            Program workshopu bol zostavený do troch častí práce, medzi ktorými bola prestávka na občerstvenie a obed. Zoznámili sme sa so svojimi spolupracovníkmi z iných škôl vo svojich pridelených tímoch a vrhli sme sa priamo do práce.

            Počas tuhého ale kreatívneho premýšľania nad praktickou úlohou sme sa postupne spoznávali. Znenie úlohy bolo jednoduché: Vytvoriť kreatívnu vec z materiálov na stole. Mali sme na to rozpočet 5 eur, ale nemohli sme zabudnúť na to, že aj naša práca a každá maličkosť, ktorú použijeme niečo stojí.

            Neskôr sme v druhej časti úlohy vytvárali pomôcku. Niekomu sa darilo, inému zas nie. Nakoniec sme tvorili plagáty na prezentovanie nášho vynálezu.

            Po prezentácii výrobkov sme hlasovali o troch najlepších, a tak sa vyhodnotili aj prvé tri miesta podujatia. Nakoniec sme sa postupne rozlúčili a s pekným záverečným príhovorom od organizátorov sme sa v dobrej nálade pobrali na cestu domov.

            Autor: Lucia Gaálová, III. A PS

            Koordinátor: Mgr. Lenka Matušíková

          • Suchý február

          • V snahe podporiť myšlienku osvetovej kampane Suchý február sme sa zúčastnili 14.02.2024 na besede s Jánom Johnym Peľkom v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre. Pán Peťko je vyštudovaný herec, moderátor a autor kníh Démon chlast I., Démon chlast II.. Prednášal nám zaujímavé témy, o jeho závislosti, abstinencii od alkoholu a o svojich vlastných skúsenostiach. Záživné rozprávanie sme ukončili živou diskusiou. Z besedy sme si odniesli mnoho zaujímavých myšlienok a postrehov.

            Autor: Kristína Martinčeková, IV. FL

            Koordinátor: Mgr. Radana Paprancová Bakaľárová

    • Kontakty

    • Meno školy:

      Stredná zdravotnícka škola, Farská 23, Nitra

      Email školy:

      sekretariat@szsnitra.sk

      Telefón (sekretariát):

      0903 520 891

      Adresa školy:

      Farská 23

      950 50 Nitra

      Slovakia

      IČO:

      00607321

      DIČ:

      2021269591

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje