• Zo života školy

          • Odborná exkurzia - Nemocnica Bory

          • 12.03.2023 sa žiaci I. DVS, III. B PS triedy zúčastnili odbornej exkurzii v Nemocnici Bory. Naše hlavné mesto Bratislava ponúka nové nemocničné zariadenie v krásnom prostredí s najmodernejšou zdravotníckou technikou a zdravotníckymi pomôckami.

            Manažérka nemocnice pani Vinkovičová a vedúca sestra dialyzačného strediska nás oboznámili formou pútavej prezentácie o modernej nemocnici. Sprevádzali nás ambulantnou, lôžkovou a urgentnou časťou. Nemocnica nám ponúkla vidieť jej moderné vybavenie, spoznať nový systémom ošetrovateľskej starostlivosti.

            Ukončenie exkurzie prebiehalo zvedavými otázkami žiakov o tejto nemocnici, s ponukou pracovného zaradenia po ukončení štúdia.

            Koordinátor: Mgr. Stanislava Chovancová, Mgr. Dana Solotruková

          • Návšteva Múzea holokaustu v Seredi

          • Žiaci prvého ročníka navštívili 12.03.2024 Múzeum holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo 26. januára 2016 v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi. Návšteva sa začala filmom o živote v koncentračnom tábore a pokračovala výkladom lektora, ktorý nám priblížil jeho históriu. Súčasťou múzea je stála expozícia, v ktorej sme videli dobové dokumenty, fotografie a exponáty viažuce sa k tragickému obdobiu prenasledovania Židov na území Slovenska. Časť ich životov a traumatických chvíľ sú tam prítomné dodnes, či už v atmosfére alebo v priamych výpovediach ľudí z filmov, ktoré sme mohli vidieť.

            Autor: Karin Kurkinová, I. B PS

            Koordinátor: PaedDr. Jana Ballayová

          • Marec - mesiac kníh

          • Marec bol prvýkrát vyhlásený za mesiac knihy v roku 1955 na počesť Mateja Hrebendu, legendárneho šíriteľa knižnej kultúry. My si v našej škole pripomíname mesiac kníh čitateľským kútikom vo vestibule školy. Žiaci prvého a druhého ročníka vytvorili s pánom učiteľom Mgr. Kováčom plagát a pani učiteľky Mgr. Paprancová Bakaľárová a Mgr. Mitková, PhD., pripravili pre našich žiakov zaujímavé úlohy v rámci čitateľskej gramotnosti. Veríme, že kniha bude naším priateľom nielen v škole a v marci, ale i mimo nej a po celý rok.

            Dočítania knihomoli!

            Koordinátor: Mgr. Tibor Kováč, Mgr. Radana Paprancová Bakaľárová, Mgr. Natália Mitková, PhD.

          • Geoekologická expedícia: Objavujeme krásy Zobora

          • Počas jarných prázdnin prejavili niektorí žiaci záujem o neformálne vzdelávanie v teréne. 06.03.2024 sme absolvovali krátku turistickú trasu od kostola sv. Michala archanjela, popri NPR Zoborská lesostep, na Zobor, Pyramídu, a k Liečebnému ústavu Zobor. Žiaci, ale aj zúčastnení učitelia mali možnosť bližšie spoznať okolie Nitry na príklade miestnej krajiny. Každý z nich si odniesol nové poznatky a inšpiráciu na starostlivejšie zaobchádzanie s prírodou.

            Koordinátor: PaedDr. Lukáš Wittlinger

          • Prednáška v Čajovni dobrých ľudí v Nitre

          • 12.03.2024 sa žiaci II. FL zúčastnili prednášky o čaji, čajovej kultúre a rituáloch v Čajovni dobrých ľudí. Prednášku viedol majiteľ čajovne, Vladimír Ondejčík, ktorý si ako odmenu za aktívnu účasť pre nás aj nachystal zopár maličkostí. Ako súčasť prednášky sme tiež vyskúšali niekoľko druhov čaju a naučili sa degustovať čaj, pričom nám pán Ondejčík aj predviedol tradičnú prípravu čaju matcha. Z prednášky sme si odniesli mnoho vedomostí ako aj nové pochopenie čaju nášho každodenného.

            Autor: Patrícia Hulová, II. FL

            Koordinátor: Ing. Beáta Mozolová

    • Kontakty

    • Meno školy:

      Stredná zdravotnícka škola, Farská 23, Nitra

      Email školy:

      sekretariat@szsnitra.sk

      Telefón (sekretariát):

      0903 520 891

      Adresa školy:

      Farská 23

      950 50 Nitra

      Slovakia

      IČO:

      00607321

      DIČ:

      2021269591

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje