• Zo života školy

          • Prednáška lekární BENU

          • 12.03.2024 sa žiaci tretieho ročníka odboru farmaceutický laborant zúčastnili prednášky od siete lekární BENU. Odborná prednáška nám priniesla mnoho nových informácií ohľadom vhodnej komunikácie s pacientom v lekárni. Vyskúšali sme si vedomosti na praktických úlohách zo života. Tiež sme dostali nové informácie o práci v lekárňach BENU a o ich programoch pre absolventov.

            Získali sme mnoho aktuálnych praktických informácií, ktoré určite v našej praxi využijeme.

            Autor: Nina Hercová, III. FL

            Koordinátor: Ing. Beáta Mozolová

          • Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy. Teší nás, že aj tento rok sa môžeme pýšiť víťazmi školského kola, ktorí našu školu budú reprezentovať v regionálnom kole. 14.03.2024 sa nám naši študenti I. a III. ročníka predstavili v inom šate, ako recitátori. Školského kola sa zúčastnili aj žiaci prvého ročníka: Lenka Rácková I. B PS, Adam Olach I. A PS. Vidíme v nich veľký potenciál a tešíme sa na ich ďalšie úspechy. Zahanbiť sa nedali ani žiačky tretieho ročníka: Radka Berecová III. FL, Laura Kraľovičová III. FL, Viktória Bošiaková III. FL, Dorota Zeleňáková III. FL, ktoré už počas rokov nadobudli skúsenosti a z roka na rok pozorujeme ich zdokonaľovanie.

            Blahoželáme víťazkám Radke Berecovej v poézii a Laure Kraľovičovej v próze a držíme palce do ďalšieho kola.

            Koordinátor: Mgr. Radana Paprancová Bakaľárová

          • Deň plný zážitkov

          • 13.03.2024, počas externých maturít, si naši študenti prvého, druhého a tretieho ročníka užili nielen zaujímavú prednášku, ale aj neobyčajné divadelné predstavenie.

            Kým naši štvrtáci maturovali, ostatné ročníky prijímali lákavé informácie o vysokoškolskom štúdiu, ktoré im ponúka UKF v Nitre. Vďaka prof. PaedDr. Janke Duchovičovej, PhD. - prorektorke pre vzdelávanie, PhDr. Daše Nováčikovej, PhD. - prodekanke pre medzinárodné vzťahy a rozvoj, Mgr. Márii Ivančíkovej z oddelenia vzdelávania a Mgr. Lucii Spodniakovej - predsedníčke ŠP UKF sa naši študenti oboznámili s možnosťami štúdia na vysokej škole, kombináciou študijných programov, programom Erasmus+ a vysokoškolskou výučbou. Po prvom kontakte so základnými informáciami prednášku osviežil vstup mladých členov zo Študentského parlamentu UKF, ktorí našim žiakom priblížili tú zábavnejšiu časť vysokoškolského života. Vedomostným kvízom a rôznymi súťažami žiakov sprevádzal Bc. Patrik Porubuský, Emanuella Ema Gier, Bc. Petra Krajčová, Simona Beláková - členovia ŠP UKF.

            Po kvalitnej prednáške sme sa presunuli do priestorov Domu Matice slovenskej v Nitre a vychutnali si interaktívnu improvizačnú show o malých činoch, ktoré menia svet. Nové divadlo ponúklo študentom predstavenie plné improvizácie, hier a humoru s názvom "O nič nejde".

            Veríme, že daný deň si užili nielen naši maturanti, ale aj ostatní, ktorí absolvovali deň plný zážitkov.

            Koordinátor: Mgr. Radana Paprancová Bakaľárová

          • Exkurzia v archíve fakultnej nemocnice Nitra

          • Archivácia, registratúra, registratúrne stredisko a registratúrny poriadok sú pojmy, s ktorými sme sa ako žiaci II. A PS a II. B PS bližšie oboznámili počas exkurzie "Registratúra", 12.03.2024. Navštívili sme archív FN Nitra, kde sme si prehĺbili znalosti z predmetu AZD, ako napríklad rôzne zákony a dôležitosť GDPR. Okrem toho sme sa dozvedeli, čo sa deje so zdravotnou dokumentáciou po uplynutí doby archivácie a ako môže pacient získať prístup k svojej dokumentácii a za aký poplatok. Exkurzia nás veľmi zaujala, pretože sme mohli spojiť teoretické poznatky s praxou.

            Vyjadrujeme úprimnú vďaku pánovi z oddelenia Registratúry za zaujímavú prednášku, ktorú nám poskytol.

            Ďakujeme!

            Autor: Karin Brezoňáková, II. B PS

            Koordinátor: Mgr. Veronika Horňáková

          • Majstrovstvá okresu v basketbale

          • 23.02.2024 sme sa so žiakmi Strednej zdravotníckej školy v Nitre zúčastnili na predkole Majstrovstiev okresu v basketbale žiakov stredných škôl. V zápasoch sme sa stretli so Strednou športovou školou v Nitre, s ktorými sme nedokázali držať krok a prehrali sme o 18 bodov. V druhom zápase sme prehrali proti žiakom z Piaristického Gymnázia v Nitre. V konečnom rebríčku sme obsadili 3. miesto a do finálových zápasoch, ktoré sa konali 04.03.2023 sme sa neprebojovali. Napriek dvom prehrám žiaci na ihrisku nechali maximum a predviedli výborný výkon.

            Koordinátor: Mgr. Martina Barthová

    • Kontakty

    • Meno školy:

      Stredná zdravotnícka škola, Farská 23, Nitra

      Email školy:

      sekretariat@szsnitra.sk

      Telefón (sekretariát):

      0903 520 891

      Adresa školy:

      Farská 23

      950 50 Nitra

      Slovakia

      IČO:

      00607321

      DIČ:

      2021269591

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje