• Zo života školy

          • Odborná prednáška z Farmakológie

          • 20.03.2024 sa žiaci IV. FL zúčastnili prednášky o antimykotikách, konkrétne lieku LOMEXIN 1x600mg kapsula, kde nám zástupkyne firmy predstavili jeho použitie. Liek LOMEXIN obsahuje účinné antimykotikum zvané fentikonazol, ktoré sa používa predovšetkým na liečbu vaginálnej kvasinkovej infekcie. V prvej časti prednášky sme sa dozvedeli užitočné informácie ohľadom diagnostiky a terapie kvasinkovej infekcie. V druhej časti prednášky sme mali možnosť preskúmať mechanizmus účinku fentikonazolu prostredníctvom virtuálnej reality.

            Autor: Natália Hubináková, IV. FL

            Koordinátor: Mgr. Monika Čepcová

          • Lyžiarsky kurz 2024

          • Lyžiarsky kurz sa začal nástupom do autobusu v Nitre 26.02.2024 a presunom na Mýto. Posádku tvorilo 53 žiakov druhých ročníkov. Podmienky na svahu a predpoveď počasia neboli úplne najpriaznivejšie, ale nenechali sme sa odradiť. Pedagogický dozor na vykonávali vyučujúci Mgr. Martina Barthová, Mgr. Andrea Tkáčová, Mgr. Erika Sámelová, PaedDr. Lukáš Wittlinger a vedúci kurzu Mgr. Filip Pospiš. Žiaci nadobudli nielen špecifické lyžiarske zručnosti, ale aj nové kamarátske vzťahy. Každý deň začínali rozcvičkou, či už v jednotlivých triedach alebo spoločne na svahu. Večerný program sa niesol v duchu spoločenských hier.

            Ski areál Mýto pod Ďumbierom je stredisko s výbornou mikroštruktúrou a veľmi ochotnými zamestnancami. Prostredie areálu a aj zjazdovka sú vhodné pre začiatočníka i pokročilého lyžiara. Počasie bolo ako na hojdačke, zažili sme všetko - vietor, dážď, sneh aj hmlu, ale toto všetko patrí k lyžovačke. Nakoniec nám vyšlo slniečko a bolo priam ideálne počasie, ktoré prinieslo dobrú náladu a úsmevy na tvárach, čo nás neskutočne tešilo. Tento rok sme mali prevažnú časť lyžiarov začiatočníkov. Ujali sa ich skúsení externí inštruktori lyžovania a ich práca bola precízna a profesionálna.

            Všetko dopadlo výborne a už teraz sa tešíme na ďalší lyžiarsky kurz!

            Koordinátor: Mgr. Filip Pospiš

          • Ukážky prvej pomoci

          • 22.03.2024 sa žiačky I. DVS zúčastnili modelových ukážok prvej pomoci na ZŠ v Podhoranoch pri Nitre. Odbornými vedomosťami a praktickými zručnosťami boli poučení žiaci a vyučujúci 1.-4. ročníka. Na jednotlivých stanovištiach sa žiaci oboznámili a precvičili si vedomosti z KPR, z ošetrovania rán pri krvácaní, pri zlomeninách. Ukázali si polohy pri jednotlivých úrazoch a ochoreniach, nacvičili si správny odsun zranených. Školská akcia sa niesla v príjemnej spoločnosti žiakov a učiteľov školy.

            Ukážky PP boli ukončené krátkym vedomostným kvízom pre žiakov s následným udelením diplomov a sladkej odmeny.

            Koordinátor: Mgr. Stanislava Chovancová

          • Finančná olympiáda

          • Tak ako každý rok, aj tento školský rok sa zúčastnili naši žiaci finančno-vedomostnej súťaže pre stredné školy - finančnej olympiády. Sme veľmi radi, že tento rok máme žiačky, ktoré sa stali víťazkami prvého kola a ktoré budú našu školu reprezentovať aj v druhom kole.

            Prvé kolo prebiehalo on-line formou v dňoch 06.11.2023 - 02.02.2024 a zúčastnili sa ho prevažne žiaci druhého ročníka. Do ďalšieho kola postupujú nasledovné žiačky: Natália Hlavatá I. B PS, Zoja Majorová II. A PS, Adela Ábelová II. B PS, Nikola Žáčiková II. FL, Natália Kužmová II. FL.

            Žiačkam srdečne blahoželáme a držíme palce do ďalšieho kola!

            Koordinátor: Mgr. Dušan Moosch

          • Odborná exkurzia - Nemocnica Bory

          • 12.03.2023 sa žiaci I. DVS, III. B PS triedy zúčastnili odbornej exkurzii v Nemocnici Bory. Naše hlavné mesto Bratislava ponúka nové nemocničné zariadenie v krásnom prostredí s najmodernejšou zdravotníckou technikou a zdravotníckymi pomôckami.

            Manažérka nemocnice pani Vinkovičová a vedúca sestra dialyzačného strediska nás oboznámili formou pútavej prezentácie o modernej nemocnici. Sprevádzali nás ambulantnou, lôžkovou a urgentnou časťou. Nemocnica nám ponúkla vidieť jej moderné vybavenie, spoznať nový systémom ošetrovateľskej starostlivosti.

            Ukončenie exkurzie prebiehalo zvedavými otázkami žiakov o tejto nemocnici, s ponukou pracovného zaradenia po ukončení štúdia.

            Koordinátor: Mgr. Stanislava Chovancová, Mgr. Dana Solotruková

    • Kontakty

    • Meno školy:

      Stredná zdravotnícka škola, Farská 23, Nitra

      Email školy:

      sekretariat@szsnitra.sk

      Telefón (sekretariát):

      0903 520 891

      Adresa školy:

      Farská 23

      950 50 Nitra

      Slovakia

      IČO:

      00607321

      DIČ:

      2021269591

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje